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Whisky Accessoires

Miniatur Morven

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5cl, vol. 46%


Current ReleaseWolfburn Morven
PackingKartonbox
Age3 ½ -jährig (ohne Altersangabe)
Casks

50% ex-Islay Quarter Casks 2nd Fill und 50% ASB American Standard Barrels First Fill.

Coloring/Filtration     ohne Farbstoffzugabe (non colored), nicht kältefiltriert (non chillfiltered).
BottlingDistillery Bottling
PortfolioIm Standardsortiment mit fortlaufender Produktion. (Core Portfolio).
Peat/Smoke Level

Mittel (10ppm)

First Release
21. September 2017
Samples10cl, 5cl
CHF 15.00
inkl. MWST
- +

Specials: Morven ist der Name des höchsten Berges in Caithness und liegt nahe der Destillerie Wolfburn, im Süden der Grafschaft. Man sieht ihn von der A9 aus Nähe Berridale. Um Morven herum liegen umfangreiche Torfmoorfelder von welchen Old Wolfburn (1821-1870) den Torf bezog.

Awards & Ratings
Serge Valentin (Whiskyfun), *** (82/100)
"The Fifty Best" Double Gold Medal 2019

Distillery Tasting Notes:

„Initial rauchig mit Hinweisen auf Früchte und frische Seeluft. Am Gaumen florale Noten die von Hinweisen auf Getreide – gefolgt von Vanille und leichten Gewürzen – ergänzt werden. Der zurückbleibende Hauch von Torfrauch erzeugt ein langanhaltendendes Finish. Dies ist ein großartiger Whisky den man mit Freunden und Familie geniessen sollte.“


Notes by alexanderwhisky.ch

Farbe: Pastellgold bis Maisgelb (Strohgelb)

Bukett: Torfrauch, salzige Meeresbrise und würzig-frische Fruchtdüfte wie Birne, Quitte und grüner Apfel.

Gaumen: Nussig, Getreide, Ginger, Eichenholz und unterstützender Torfrauch.

Körper: Schlank mit gut eingebautem Torfrauch.

Finish: Schöne Länge, deutlich nussig und torfig-rauchig ausklingend.


Notes by Serge Valentin (Whiskyfun) SGP:455 - 82 points. ***

Wolfburn ‘Morven’ (46%, OB, 2017) Three stars Wolfburn are already fully part of the Scottish whisky landscape, thanks to some rather brilliant first bottlings, which I liked a lot. Apparently, this new one should be a kind of peat monster…
Colour: pale white wine. Nose: not a peat monster at all! I was wrong! This is rather akin to some kind of smoked pear and pineapple juice, so showing obvious signs of youth. It’s very fresh, well integrated, and I do also find a little camphor. In my book, camphor rather comes with some long aging, but in this case, that’s obviously not true.
Mouth: a fresh fruity peat, and I cannot not think of the first peated Benriachs (Bernie Moss etc.) Some lemon liqueur too, then more pepper, plus a touch of butterscotch, probably from the oak. It’s perhaps not very complex, but it works.
Finish: rather long, with a greener smoke and quite a lot of ginger. Comments: very good, but in my opinion, the youth feels a bit – which is normal, after all. I liked both Northland and Aurora rather better.


Notes by «The Fifty Best»

Nose: Butterscotch, caramel, cream, cocoa, honey, apricot, sweet lemon, spices, brine, peat, smoke, smoky cedar, woody.

Palate: Vanilla, smoky maple, honey, green apple, citrus, bell pepper, ginger, almonds, truffle, nice sweet grain, cream, cream malt, mint, cloves, nutmeg, cardamom, spice, peppery, iodine, peaty, smoky, burnt campfire, wood.

Finish: Vanilla, cream, honey, light peach, oregano, clove, nutmeg, cardamom, spicy, bacon, light phenolics, mineral, maritime, peat, light smoke, black smoke, oak, balanced, nice, smooth, savory.


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