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Special Limited Editions

Wolfburn Whisky Single Malt vat. 2016

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70 cl, vol. 46 %


Current ReleaseWolfburn Single Malt vat. 2016, ABV 46%, 70cl
PackingKartonbox
Age3 -jährig (ohne Altersangabe)
Casksex-Bourbon, ex-Laphroaig Quarter Casks à 50 Liter),  2nd Fill
Coloring/Filtration     ohne Farbstoffzugabe (non colored), nicht kältefiltriert (non chillfiltered).
BottlingDistillery Bottling
PortfolioWird ab Herbst 2016 nicht mehr produziert.
Peat/Smoke LevelWenig
First Release
März 2016
Samples 10cl, 5cl



CHF 99.00
inkl. MWST
- +

Specials: Das Vatting des ersten kommerziellen Produktes von Wolfburn wurde mit allergrösster Sorgfalt vorgenommen, es war der Markteintritt der jungen Destillerie und musste von Anfang an begeistern. Als im Herbst 2016 die zweite Core Range Abfüllung mit der Bezeichnung Aurora lanciert wurde entschied man sich dem «Single Malt» den Namen «Northland» zu geben.  Offiziell sind die Produkte vom Inhalt her identisch, es gibt aber sehr wohl Unterschiede von Vatting zu Vatting. Der «Single Malt», der nur kurze Zeit im Handel war, ist heute eine gesuchte Rarität, die auch qualitativ herausragend ist.

Awards & Ratings
World Whisky Award 2017 / Whisky Magazin: Gold
International Wine & Sprit Competition (IWSC): Gold
Concours International De Lyon: Gold
The Fifty Best: Double Gold
Serge Valentin (Whiskyfun): **** (85/100)

Distillery Tasting Notes

NoseInitially sweet with notes of fruit and fresh sea air. In the background you’ll find citrus freshness and hints of cereal, and just a trace of peat smoke.
Palate     Sweet, nutty tones come to the fore, with hints of grapes and honey in the background. Floral flavours abound, enhanced with just a hint of coffee and dark chocolate. It is a lovely rounded whisky, which coats the palate to leave just a trace of peat.





Notes by alexanderwhisky.ch

FarbeStrohgelb bis Pastellgold
Bukett
Saubere Fruchtnoten, Apfel, Quitten, Litschi mit mälzigen, getreideartigen und leicht nussigen Nuancen und etwas Torfrauch.
Gaumen      Pfeffrig-würzig, nussig,  Cheminée, stärkere Raucharomen als im Bukett, und fruchtige Komponenten wie Quitten und Birne.
KörperErstaunlich kräftig und füllig mit mälzig-süsslicher Eleganz.
FinishMarkant, mittellang und würzig.

Fazit: Facettenreicher, interessanter junger Whisky. Würzig, erstaunlich kräftig und kein bisschen spritig.











Notes by Serge Valentin (Whiskyfun) SGP:562 – 85 points. ****

Colour      Pale white wine. It seems that no new oak has been harmed in the process ;).
Nosesome kind of coastal pears, I’d say, with rather more malt this time, porridge, a touch of fresh mint, fresh quinces, apples, and just wee scents of the most elusive peat(iness). Then asparagus and fresh almonds, which I think I had already found in the first batch. Very coherent, in any case.
Mouthit’s really big, starting with some peppery ashes and rather more smoke than in the nose, and rather unfolds on cut grass, peelings, green plums, and then more ‘white’ fruitiness. Perhaps white cherries, perhaps rhubarb.
Finishlong and more citrusy (grapefruits), with always a little bitter/green smoke roaring in the back. Bitter almonds. Comments: a rather spicy beast that did not go down the easy path. You know, vanilla and such. Same high score in my book.


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