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The Gessner series

Wolfburn Gessner - Swiss Exclusive

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70cl, vol. 55%


Current ReleaseWolfburn Gessner
PackingExklusive Kartonbox
Age4 -jährig (ohne Altersangabe)
Casks

8 Quarter Casks (ex-Bourbon, ex-Laphroaig), 2nd Fill.

Coloring/Filtration     ohne Farbstoffzugabe (non colored), nicht kältefiltriert (non chillfiltered).
BottlingA Swiss exclusive distillery bottling
PortfolioLimited Edition, 1444 Flaschen
Peat/Smoke Level

Wenig

First Release
März 2018
Samples10cl, 5cl
CHF 129.00
inkl. MWST
- +

Specials: « It’s hard to make much better at this age. Well, it’s probably impossible» (Serge Valentin, Whiskyfun).

Diese Abfüllung ist dem Schweizer Arzt, Naturforscher, Altphilologe, Humanist, Polyhistor und Enzyklopädist Conrad Gessner (1516-1565) gewidmet. In seinem Werk «The History of Four Footed Beats and Serpents» beschrieb und zeichnete Gessner auf Seite 580 das Sagentier Seawolf. Das heutige Logo der Destillerie entstammt den Aufzeichnungen Conrad Gessners.
Eine Selektion von 8 Fässern von Alex Polasek.

Awards & Ratings
Serge Valentin/Whiskyfun: *** (82/100)

Notes by Alex Polasek

Farbe: Strohgelb bis pastellgold.

Bukett: Helle frische Fruchtnoten, Birne, Melone.

Gaumen: Vanillewürze, Tabak mit unterstützenden Fruchtaromen, Birne, Kirsche, Melone und etwas Raucharomen.

Körper: kräftig, bestimmend, leicht ölig.

Finish: Kräftiges, langes Finale, mit Tabakaromen endend.


Notes by Whiskyfun (Serge Valentin)

Colour: straw. Nose: a pretty similar profile, with this creamy barleyness, the overripe pears, all the syrups, the discreet feintiness (an asset actually, or it won’t further age gracefully)… and whiffs of porridge from a good house. All fine. With water: barley and fudge, plus preserved peaches and pears. What I really enjoy a lot is that the vanilla is kept at bay. Remember, vanilla kills spirits (I think).
Mouth (neat): full-flown youth with perfect pastry-like flavours, Danishes, syrups, peach jam… With water: great. Hay, pears, apples, creamy barley. Love the taste of barley in my malt whiskies.
Finish: medium, on the very same notes. A touch of earth in the aftertaste, always welcome. Comments: a slightly creamier version of the Kilver, which I enjoyed just a touch better. It’s hard to make much better at this age. Well, it’s probably impossible.

SGP:541 - 82 points.

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